Головна » 2014 » Червень » 27 » Запроваджена нова методика реабілітації
11:29
Запроваджена нова методика реабілітації

НавчанняЗ метою запровадження системи керованого навчання дітей з ДЦП , придбано реабілітаційне обладнання – меблі Пето. Це придбання дало змогу за методикою угорського лікаря і педагога Андреса Пето . Кероване навчання – це визнаний у світі метод, який полягає в тому,що у випадку пошкоджених певних частин головного мозку, інші здорові ділянки можуть прийняти на себе функції пошкоджених частин.  

Кероване навчання базується на багато площинному та одночасному освітньому впливі на неповносправну дитину для поліпшення навчання переміщенню, руху, самообслуговуванню, спілкуванню, дошкільному чи шкільному навчанню.

Меблі Пето складаються з деревяних перекладин , які дозволяють дитині у будь-якій позиції (лежачи, сидячи, стоячи, ходячи) навчатися хватати, триматися, фіксувати кінцівки, орієнтуватися в просторі.

За даною методикою діти навчаються в спеціальній групі під керівництвом команди провідників: вчителя реабілітолога. психолога, логопеда. Команда спеціалістів готує для кожної дитини індивідуальну  реабілітаційну  програму , яка охоплює всі аспекти розвитку : руховий, навчальний, суспільний, емоційний, естетичний та моральний.

З метою оволодіння даною методикою наш вчитель-реабілітолог Саболта Ірина проходила навчання в польському згромадженні допомоги неповносправним дітям «Крок за кроком» в місті Замость  та отримала сертифікат провідника керованого навчання.

Спеціалісти Центру та батьки покладають великі надії на  успіхи та досягнення дітей із запровадженням програми керованого навчання за методикою А.Пето.

Переглядів: 469 | Додав: lilia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: