Головна » 2015 » Листопад » 1 » «Лелеченяті» – 10 років
10:55
«Лелеченяті» – 10 років

Кожного дня на землі народжуються люди. Щодня у цей світ приходять діти з так званими «особливими потребами», бо через свою неповносправність та інше сприйняття світу вони потребують значно більшої турботи та опіки.

Саме для таких дітей в 2005 році було відкрито  реабілітаційний центр «Лелеченя», яких знаходиться у смт Заболотів. Це був перший в області заклад , в якому діти з різними проблемами розвитку змогли отримувати медичну, психологічну, педагогічну реабілітацію.

27 жовтня у центрі відбулося свято з нагоди 10-річного ювілею. До діток завітало багато гостей. З теплими словами до вихованців закладу звернулися отець Ян Радонь та сестра Оксана, які були разом із батьками неповносправних дітей у той непростий час створення центру. Завдяки отцю Яну до  справи відкриття центру  долучився Голландський благодійний фонд ім. Генрі Ноуена та інші німецькі та польські благодійні організації.

Привітав дітей зі святом керівник апарату Снятинської  райдержадміністрації Ігор Королько, який приймав активну участь у написанні проекту  по розвитку місцевого самоврядування. Саме перемога у Всеукраїнському конкурсі проектів дала змогу залучити значні державні  кошти та відкрити  реабілітаційний центр «Лелеченя» , як юридичну особу. Щирі слова вітання прозвучали від голови селищної ради Івана Танюка, отця Володимира Кмити, отця Григорія Зомбека.

А дітки потішили гостей своїми талантами : співали й танцювали, ще й вірші декламували. Спостерігаючи за радісними обличчями гостей, вихователів , вкотре переконуюся : ці діти потрібні для нас, вони демонструють, яку силу має їхня слабкість, яку міцну зброю мають вони – любов. Це маленькі діти з великими – великими серцями.

Заслуговують особливої подяки усі працівники цього закладу на чолі з невтомним керівником Лілією Лавриненко. Ці люди – не тільки висококваліфіковані спеціалісти, які  якісно виконують свою роботу. Вони віддають дітям найголовніше – тепло своїх сердець.

Щастя неповносправної дитини – це не лише турбота її батьків, це справа всіх людей. Відомий генетик, професор Жерал Лежен писав : «Цивілізованість визначається його ставленням до людей неповносправних, стареньких, немічних». Не будьмо байдужими, зуміймо перейнятися чужим болем – тоді і світ стане кращим та добрішим.

Л.А. Лавриненко

Переглядів: 745 | Додав: IgorOk | Теги: річниця, Заболотів, Лелеченя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: